Un avion cu 100 de oameni la bord s-a prăbușit vineri în zori într-o zonă rezidențială la scurt timp după decolarea din orașul Alma-Ata, în sudul Kazahstanului. Autoritățile au confirmat cel puțin 15 morți. 66 de oameni au fost duși la spital, dintre care unii sunt în stare gravă.

Avionul companiei Bek Air se îndrepta spre capitala kazahă Nur-Sultan, cunoscută în trecut ca Astana. Avionul a pierdut altitudine în timpul decolării, trecând printr-un gard de beton înainte să lovească o clădire cu două etaje, se mai spune în declarația Comitetului Kazah al Aviației Civile. Un reporter Reuter spune că în zona respectivă era ceață deasă. Compania Bek Air are în dotare avioane de tip Fokker.

Toate zborurile cu acest tip de avion au fost suspendate în Kazahstan în așteptarea elucidării cauzelor prăbușirii. Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a exprimat condoleanțe familiilor victimelor, spunând pe Twitter că „vinovații vor fi pedepsiți sever, conform legii”. Liderul kazah a declarat ziua de 28 decembrie zi de doliu national.

mai mult la  moldova.europalibera.org

Lasă un răspuns