AcasăKazahstanCe influență are situația din Kazahstan asupra României? Vasile Dîncu: „Guvernul este...

Ce influență are situația din Kazahstan asupra României? Vasile Dîncu: „Guvernul este pregătit să facă orice misiune de salvare”

-

România este interesată de situația din Kazahstan și își dorește stabilitate în această țară, pentru că importă de acolo peste un miliard de metri cubi de gaz pe an și mizează pe oportunități de a face export în acest stat cu care are legături economice mai vechi, încă de pe vremea comunismului. În plus, există acolo mai mulți cetățeni români, pe care Guvernul este pregătit oricând să-i evacueze, dacă va fi nevoie, a declarat, vineri seara, la Digi24, ministrul apărării, Vasile Dîncu.

„Kazahstanul a venit ca o surpriză, oarecum, în acest butoi de pulbere, care pare că s-a desfundat în ultima vreme în această zon⁷ă”, a spus Vasile Dîncu. „Noi suntem interesați de Kazahstan, pentru că avem un import de gaz de acolo de vreun miliard și ceva pe an, deci ne interesează stabilitatea în această zonă. Noi suntem departe de Kazahstan, dar am văzut că țările din acea organizație regională de securitate și cooperare au reacționat foarte repede și pentru prima dată au dislocat trupe, pentru a menține echilibrul și liniștea până ce se va tranșa cumva democratic ce se întâmplă acolo. Este o situație complicată, care adaugă ceva în ceea ce privește bulversările din Est”, a punctat Vasile Dîncu. El consideră însă că, în afară de acest aspect, ceea ce se întâmplă în Kazahstan „nu are influență asupra României”.

SourceDigi24

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read